Boala care amenință omenirea! A fost confirmat primul caz din ultimii 25 de ani

Presa internațională notează că o tânără în vârstă de 18 ani din Coasta de Fildeș a fost testată pozitiv pentru Ebola, după ce a călătorit cu autobuzul din Guineea la Abidjan. În acest context, autoritățile au decis vaccinarea personalului medical împotriva acestei boli.

Tânăra a intrat în contact cu nouă persoane care au fost ulterior identificate de autoritățile sanitare. Printre cei cu care aceasta a intract în contact se află trei membri ai familiei și șase angajați ai spitalului, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Tot OMS spune că în spital se află un caz suspect de Ebola.

Au început vaccinările

În Abidjan, un oraş cu 5 milioane de locuitori, vaccinările au început luni după-amiază, după ce Coasta de Fildeş a primit 5.000 de doze de vaccin, a anunţat Ministerul Sănătăţii, notează Reuters.

În Guineea, Ministerul Sănătăţii a mai anunţat într-un comunicat că va începe vaccinarea împotriva Ebola, deşi nu a precizat când. Ţara a fost declarată liberă de Ebola pe 19 iunie, după ce un focar de patru luni, declanşat în sud, a ucis 12 persoane.

Autorităţile cred că femeia a călătorit din nordul Guineei cu autobuzul, trecând prin regiunea Nzerekore din sud-est, unde a început cel mai recent focar. Apoi a traversat graniţa de sud a Guineei în Coasta de Fildeş şi a ajuns la Abidjan, la câteva sute de kilometri mai departe spre sud, pe 11 august. Tânăra fost internată a doua zi.

Ebola provoacă vărsături severe şi diaree şi se răspândeşte prin contactul cu fluidele corporale. De obicei, boala ucide aproximativ jumătate din cei pe care îi infectează, dar vaccinurile şi noile tratamente s-au dovedit extrem de eficiente în reducerea ratelor de mortalitate.

Sursă foto: Dreamstime