Pentru ca tot mai multi consumatori se plang de faptul ca Black Friday este o campanie folosita de comercianti pentru a pacali clientii “umfland” preturile, doar pentru a le reduce “artificial”, Chiritoiu a atras atentia: “Recomandarea noastra catre industrie, catre comerciantii online, este sa-si faca ei ordine in casa proprie, pentru ca, daca isi compromit imaginea, asta ii va afecta pe toti”.
 
Comertul online creste si acesta este un lucru bun, pentru ca genereaza concurenta, ceea ce inseamna preturi mai mici. inca nu este atat de dezvoltat comertul online la noi, ca in alte tari din Uniunea Europeana. Eu sunt convins ca acest segment va creste in continuare si este un lucru bun pentru tara noastra
Bogdan Chiritoiu.
 
Acesta a anuntat ca Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) a infiintat un grup de lucru, din care face parte si Consiliul Concurentei, in care se analizeaza o noua legislatie in sectorul comertului, care sa regleze si problemele privind promotii.
 
Interesul adoptarii unui cod de conduita este in primul rand al comertiantilor, mai spune acesta. Consiliul Concurentei a sesizat in urma cu cateva luni ca pretul “intreg” afisat de comerciantii online era mai mare decat nivelul prevazut de lege, in cazul a aproximativ 80% din produsele monitorizate. Mai mult, in 20% din cazuri, preturile erau chiar mai mari decat in mod obisnuit.