„Acesta este obiectivul nostru pentru următorii ani. Unul ambiţios ar putea spune unele persoane. Noi îl vedem realizabil pentru că vorbim de o industrie care doar în România a trecut de pragul de 6 miliarde şi v-am spus cât de mulţi oameni sunt acolo care trebuie să lucreze în industrie dar care nu au neapărat cunoştinţele.

Cred că vom putea îndeplini acest obiectiv doar în România, dar cu siguranţă îl vom îndeplini mai repede dacă vom ieşi în anul ce urmează pe piaţa internaţională. Deci aşteptaţi-vă de la noi să vă prezentăm rapoarte ce vă spun business-ul total a atins pragul de 100 de milioane (de euro n.r.) şi de acolo o să vedem care va fi următoarea etapă”, a declarat Mihai Logofătu.

El a afirmat că în fiecare an Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) face diverse studii care măsoară dimensiunea pieţei, creşterea, evoluţia acesteia şi numărul de specialişti.

În acest context, Logofătu a precizat că piaţa de IT din România a depăşit pragul de 6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 6,5% din PIB-ul României. Proiecţiile făcute de specialişti indică, pentru următorii 5 – 7 ani, un procent de 14-15% din PIB şi 300.000 de oameni care ar putea lucra în această industrie.

Ce spune Adrian Tănase, directorul general BVB

„Bittnet a folosit această piaţă şi ne ajută foarte mult să validăm acest model. Bittnet a accesat de pe piaţa de capital mai mult de 10 milioane de euro. Este o sumă importantă pentru orice antreprenor şi din cauza acestor finanţări s-au putut dezvolta accelerat şi au ajuns cei cinci ani de utilizare a pieţei de capital, au ajuns în mod natural să fie cotaţi pe piaţa reglementată”, a declarat Adrian Tănase.

Acţiunile Bittnet Systems au intrat de miercuri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, Categoria Standard Acţiuni.