Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari

Bitcoin a crescut ultima dată cu 6%, la 60.131 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, când a atins un record chiar sub 70.000 de dolari. Bitcoin se îndrepta, de asemenea, spre cea mai mare creștere săptămânală din ultimul an, cu 18,5% în 21 februarie.

Traderii au investit masiv în Bitcoin înainte de evenimentul de înjumătățire din aprilie – un proces conceput pentru a încetini eliberarea criptomonedei. În plus, perspectiva ca Rezerva Federală să ofere o serie de reduceri de rate în acest an a alimentat apetitul investitorilor pentru active cu randament mai ridicat sau mai volatile.

„Bitcoin este impulsionat de sprijinul intrărilor consistente în noile ETF-uri spot și de perspectivele pentru evenimentul de înjumătățire din aprilie și pentru reducerile de dobândă ale Fed din iunie”, a declarat Ben Laidler, strateg pe piețele globale la platforma de investiții eToro, transmite Reuters.

Valoarea tuturor monedelor Bitcoin aflate în circulație a depășit luna aceasta 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată în ultimii doi ani, potrivit platformei de criptomonede CoinGecko, în timp ce prețul token-ului în sine s-a dublat în doar patru luni.

Cele mai mari fonduri tranzacționate la bursa (ETF) de bitcoin au înregistrat o creștere certă a interesului în această săptămână. Cele mai populare trei dintre ele, gestionate de Grayscale, Fidelity și BlackRock, au înregistrat o creștere a volumelor de tranzacționare.

Luni și marți, aproximativ 110 milioane de acțiuni ale celor mai mari trei au fost schimbate, adică aproximativ 51% din cele 215 milioane de acțiuni tranzacționate la cele mai valoroase companii de pe piață – Apple, Microsoft și Nvidia, potrivit datelor LSEG.

Procentul era aproape de 15% în urmă cu trei săptămâni

„În esență, vedem efectul ETF înainte de termen. Fluxurile de intrare în acestea s-au intensificat rapid săptămâna trecută și au fost susținute, iar noi credem că acest lucru reflectă faptul că agenții de consultanță au ieșit foarte repede să înceapă să vândă ETF-urile clienților”, a declarat Joseph Edwards, șeful departamentului de cercetare de la Enigma Securities.

Datele LSEG au arătat că fluxurile către cele mai mari 10 ETF-uri de bitcoin la vedere au adus 420 de milioane de dolari numai marți, cel mai mult în aproape două săptămâni.

„Dacă suma de 60.000 de dolari nu vă trezește apetitul, gândiți-vă că 70% din oferta de bitcoin a rămas nemișcată timp de un an, iar puținul care a mai rămas este acaparat de companii precum BlackRock și Fidelity, chiar în momentul în care recompensele pentru mineri sunt pe cale să fie reduse la jumătate. Stelele se aliniază pentru bitcoin”, a declarat cofondatorul casei de schimb de cripto-monede Nexo, Antoni Trenchev.

Investitorul în criptomonede și firma de software MicroStrategy a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că a cumpărat recent aproximativ 3.000 de bitcoin pentru 155 de milioane de dolari, în timp ce platforma de socializare Reddit a declarat, de asemenea, într-un document de reglementare, că a cumpărat cantități mici de bitcoin și ether.

Ether a crescut cu 3,2%

Între timp, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, ether, care stă la baza rețelei blockchain ethereum, a crescut cu 3,2%, până la 3.353 de dolari, după ce a atins la începutul zilei un alt maxim al ultimilor doi ani. Prețul a crescut cu 47% în februarie, cea mai mare creștere lunară de la un raliu de 70% în iulie 2022.

Unii investitori speră că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba cererile pentru ETF-uri bazate pe ether la vedere.