Prețul criptoactivelor crește vertiginos

Prețul criptoactivelor crește vertiginos! Bitcoin a avut o ultimă săptămână cu creșteri semnificative, începând sub 26.000 de dolari, dar crescând constant pentru a urca aproape de 28.000 de dolari duminică seara pe platforma eToro – un câștig de 7,4% în șapte zile.

Ether a înregistrat o creștere la fel de puternică pe parcursul săptămânii trecute. Asta după ce a început să se tranzacționeze în jurul valorii de 1.550 de dolari, urcând apoi până la peste 1.700 de dolari – o creștere de 9,4% de la o săptămână la alta.

Piețele par să fi reacționat pozitiv la evitarea suspendării finanțării activității guvernului american, deși este o amânare temporară. În această săptămână, piețele vor avea de digerat alte câteva știri interesante, începând cu discursul  președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, în timp ce  miercuri va avea loc o reuniune OPEC și vineri se publica datele privind locurile de muncă din SUA.

Fed și prețurile petrolului au fost în mod constant factori puternici de influență macro asupra pieței cripto în ultimii doi ani. În etapa finală a ciclului de majorare a ratelor dobânzilor, în care ne aflăm, piața caută alte vești bune pentru a continua. Însă având în vedere că prețul petrolului crește din nou acest lucru ar putea avea un efect de răcire asupra sentimentului investitorilor.

Bedn Lidler
SURSA FOTO: Capital.ro

Valkyrie va începe să adauge Ethereum la ETF-ul său Bitcoin Strategy

Managerul de active Valkyrie va începe să adauge contracte futures pentru ethereum în cadrul ETF-ului său Bitcoin Strategy începând de azi, după obținerea aprobării autorităților de reglementare. ETF-ul va combina acum pozițiile de contracte futures pentru bitcoin și ethereum într-o singură strategie și este primul care a primit aprobare să facă acest lucru.

Observăm apariția unui val de furnizori de ETF-uri pentru contracte futures de Bitcoin. Ei care își extind domeniul de activitate la cel de-al doilea mare criptoactiv din lume. Schimbarea de strategie susține apetitul continuu al investitorilor instituționali pentru investiții bazate pe criptoactive.

Însă trendul subliniază, de asemenea, sofisticarea crescândă a acestor oferte instituționale. Trendul arată și dorința de a începe o diversificare a strategiilor de investiții.

Diversificarea este un instrument cu adevărat important pentru investitorii care doresc să profite de pe urma oportunităților de pe piață. Ei evită, în același timp, ca portofoliile lor să se concentreze prea mult pe un singur sector. Managerii de active din spațiul cripto răspund acum acestei cereri.

Fondatorul Ethereum ia în considerare schimbări în blockchain

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a postat pe blog că ia în considerare posibile modificări ale modului în care funcționează blockchain-ul Ethereum.

În postare, el discută necesitatea de a păstra codul de bază al blockchain-ului la un nivel simplificat. Acest lucru trebuie să se întâmple pentru a evita ‘umflarea’ acestuia și subliniază preocupările legate de concentrarea staking-ului lichid. Staking-ul lichid este una dintre cele mai mari zone de creștere ale blockchain-ului Ethereum în ultimii ani. Mai ales datorită etapelor de dezvoltare precum The Merge (fuziunea).

Însă piața este puternic concentrată în jurul câtorva furnizori. Buterin își axează pledoaria în favoarea reformării blockchain-ului în scopul reducerii centralizării și promovării unei concurențe mai mari. Concluziile sale sunt că protocoalele de bază ar putea avea nevoie de actualizări pentru îmbunătățirea platformei. Acest lucru care în cele din urmă ar putea avea efecte extinse asupra blockchain-ului și criptoactivului asociat acestuia.