Magnatul american Bill Gates a lăudat răspunsul Australiei la pandemie, apreciind-o drept cea mai bună practică mondială. Gates a făcut și un anunț neașteptat: vom construi instrumente care, de-a lungul timpului, ne vor scăpa și de gripă și răceală.

Fondatorul Microsoft a declarat că investigațiile privind originile Sars-Cov2, care au devenit extrem de controversate în rândul oamenilor de știință și au alimentat tensiunile China, SUA și Australia, nu ar schimba „nevoia de măști și vaccinuri”, potrvit The AUSTRALIAN.

„Ultima cercetare pe care am văzut-o a arătat dovezi împotriva scurgerilor virusului din laborator. DA, ar trebui să investigăm aceste lucruri, dar nu sunt direct legate de acțiuni specifice de salvare a vieților”, a spus el.

Gates, a cărui avere personală depășește 162 miliarde de dolari, a cerut un „regim foarte diferit, astfel încât toate țările să poată trece peste cazuri foarte repede și să semene mai mult cu Australia decât cu Europa sau SUA”.

Declarația lui Bill Gates 

„Avem nevoie de resurse pregătite pentru următoarea pandemie și putem obține o mulțime de beneficii. Oamenilor nu le plac gripa și răceala obișnuită. Vom construi instrumente care, de-a lungul timpului, ne vor scăpa și de acestea”, a spus Gates. 

Bill Gates a negat teoria conspirației potrivit căreia ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor.

DE asemenea,miliardarul american a fost atacat în mod repetat pentru că a susținut protecția brevetelor de vaccin pentru companiile farmaceutice multinaționale. El și-a schimbat poziția în luna mai, după ce președintele Joe Biden a cedat presiunii globale și a anunțat că SUA vor începe negocierile cu Organizația Mondială a Comerțului pentru a încerca să se ajungă la suspendarea temporară a brevetelor.