Doctorul Larry Brilliant, un epidemiolog care a făcut parte din echipa OMS care a ajutat la eradicarea variolei a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus. Potrivit acestua, pandemia nu va fi învinsă prea curând având în vedere că doar o mică parte din populația lumii a fost vaccinată împotriva Covid-19.

Totodată, el a subliniat faptul că omenirea este mai aproape de începutul decât de sfârșitul pandemiei, în contextul apariției varianta Delta. Medicul susține că dacă vaccinarea nu se va produce mai repede, vor apărea noi variante în continuare.

„Cred că suntem mai aproape de începutul decât de sfârșitul pandemiei, și asta nu pentru că varianta la care ne uităm acum va dura atât de mult. Dacă nu vaccinăm pe toată lumea, în mai mult de 200 de țări, vor exista în continuare variante noi”, a mai precizat specialistul.

Coronavirusul va fi ”un virus pentru totdeauna”

El a subliniat faptul că noul coronavirusul va deveni în cele din urmă un „virus pentru totdeauna”, precum gripa, menționând că varianta Delta a devenit ”poate cel mai contagios virus” vreodată.

În ceea ce privește o eventuală probabilitate de apariție a unei ”super variante”, medicul susține că există o posibilitate. Totodată, el a mai adăugat că această ”super variantă” nu va putea fi combătută nici măcar prin vaccinuri, atunci când va apărea.

Medicul susține că evenimentul va fi unul catastrofal, iar omenirea mai are o șansă să prevină acest lucru, prin vaccinare, protejând astfel persoanele din jur dar și restul populației.

„Va fi un eveniment atât de catastrofal în cazul în care se va întâmpla, trebuie să facem tot posibilul pentru a preveni acest lucru. Și asta înseamnă vaccinarea tuturor – nu doar în cartierul tău, nu doar în familia ta, nu doar în țara ta, ci peste tot în lume”, spune epidemiologul, potrivit CNBC.