Dr. Dorit Nitzan, unul din șefii Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat în exclusivitate într-un interviu acordat jurnalistului israelian Attila Somfalvi de la Ynet.co.il, cel mai mare site israelian, că organizația se pregătește să anunțe că boala COVID-19 nu e mai pandemie globală, ci epidemie controlabilă, transmite Flux 24.

De asemenea, ea a mai declarat că OMS că încă nu recomandă a treia doză de vaccin, dar că recomandă vaccinul, și că nu crede în lockdown.

„Urmărim și învățăm mult de la Israel”, a declarat Nitzan.

„Credem că guvernul israelian acționează bine, și suntem multumiți de pașii făcuți. Încă nu recomandăm în mod oficial al treilea vaccin, dar o s-o facem. Urmeaza și acest pas. Vaccinul este foarte sigur, nu este nici o problema de siguranță vis a vis de a treia doză. Încă nu recomandam deoarece sunt țări care nu au primit încă primul și al doilea vaccin”, a mai spus ea.

OMS nu este de acord cu lockdown-ul

Totodată, Dr. Dorit Nitzan și-a exprimat părerea cu privire la măsura de lockdown.

„OMS este impotriva acestei masuri. Lockdown e ultimatul pas care trebuie facut”, a mai spus Nitzan.

Dr. Dorit Nitzan este director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. S-a alăturat Diviziei OMS pentru Boli Transmisibile și Urgențe Sanitare în calitate de coordonator, operațiuni de sănătate și urgențe în 2016. Conduce operațiunile de urgență din cadrul Programului OMS pentru situații de urgență, acoperind prevenirea, pregătirea, răspunsul și recuperarea.

S-a alăturat pentru prima oară OMS în 2005 ca manager al serviciilor de sănătate publică din sud-estul Europei și mai târziu ca șef de birouri și reprezentant în Serbia și Ucraina. Anterior, ea a fost responsabilă cu Administrația Alimentară și Nutritivă din Ministerul Sănătății din Israel. Deține o licență în nutriție la Universitatea Ebraică din Ierusalim, o diplomă în medicină la Universitatea din Tel Aviv și un master în sănătate publică și epidemiologie la Universitatea Columbia.