Miliardarul Bill Gates vine cu o veste incredibilă, în plină pandemie de coronavirus. Fondatorul Microsoft spune cum ar putea depăși toată omenirea pandemia COVID-19.

Bill Gates, anunțul momentului!

Într-un interviu acordat celor de la NBC, Bill Gates a dat cărțile pe față și a oferit răspunsul mult așteptat de către toată Planeta. În opinia sa, principala condiție pentru revenirea la „viața normală” este vaccinarea împotriva coronavirusului. „Singurul mod în care oamenii se pot întoarce pe drumul cel bun este de a obține un vaccin foarte eficient și accesibil”, a spus Gates.

Fondatorul Microsoft consideră că vaccinarea în masă va opri răspândirea infecției cu coronavirus și va pune capăt bolii „la scară globală”, relatează Interfax.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarului de coronavirus o pandemie în martie 2020. Conform celor mai recente date, numărul de cazuri COVID-19 în lume a depășit 37 de milioane. În ultima zi, au fost identificate peste 347 de mii de cazuri noi de coronavirus.

Bill şi Melinda Gates s-au implicat total în lupta cu pandemia de COVID 19, iar fondatorul Microsoft este încrezător în faptul că la începutul anului 2021 va fi gata primul vaccin.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi. În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la acelaţi vaccin”, afirmă el.

El a avertizat, însă, că pot exista riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere că rata vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea, a înregistrat o cădere dramatică.