Tatăl co-fondatorului Microsoft Bill Gates, s-a stins din viață, la vârsta de 94 de ani. Anunțul a fost făcut de Bill Gates pe blogul său personal.

„Am avut mult timp să reflectăm cât de norocoși am fost să-l avem alături de noi atâția ani pe acest om extraordinar”, a scris Bill Gates pe blogul său oficial.

William Henry Gates a fost un veteran al armatei americane în Al Doilea Război Mondial și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle, care a devenit Preston Gates and Ellis. Astăzi, compania se numește K & L Gates și este una dintre cele mai mari case de avocatură din lume.

A fost ideea lui

Totodată, Bill Gates a mai precizat că tatăl său a fost, de fapt, cel care a insistat extrem de mult să înființeze organizația caritabilă de care s-a ocupat în ultimii ani, după ce s-a retras de la conducerea Microsoft.

„Fundația Bill & Melinda Gates nu ar fi fost ce este astăzi fără tatăl meu”, a scris Gates.

Un alt lucru imporant de menționat este faptul că tatăl miliardarului a fost implicat în conducerea fundației încă de la înființare, în anul 2000.

În ceea ce privește cauza morții, până în prezent aceasta nu a fost făcută publică de către familie, însă s-a comunicat faptul că William Gates al II-lea avea o stare de sănătate tot mai precară.

Fiul său a mai precizat că William Gates al II-lea  a fost un adevărat exemplu pentru el, iar toate încercările făcute pe parcursul vieții s-au bazat pe acest lucru.

„Oamenii îl întrebau pe tatăl meu dacă el este adevăratul Bill Gates. În realitate, era tot ceea ce încercam să fiu”, a scis Bill Gates.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

My father’s death is a tremendous loss for our family and the many people whose lives he touched. Dad lived a long and enormously meaningful life. I never stopped learning from his wisdom, kindness, and humility. Melinda and I owe him a special debt because his commitment to serving the community and the world helped inspire our own philanthropy. Although he would be the last person to say it, my father’s compassion and generosity will live on in the foundation he helped build. As I’ve said many times before, my dad was the real Bill Gates. He was all the things I strive to be.

O postare distribuită de Bill Gates (@thisisbillgates) pe