„După o discuție între CEO-ul Microsoft Satya Nadella și președintele Donald J. Trump, Microsoft este pregătită să continue discuțiile pentru a explora achiziția TikTok în Statele Unite”, este scris pe site-ul companiei americane.

Potrivit celor scrise, cele două părți ar putea ajunge la un acord până pe 15 septembrie.

Trebuie menționat că reluarea negocierilor are loc după ce şeful companiei, Satya Nadella şi preşedintele american, Donald Trump, s-au întâlnit iar CEO-ul Microsoft a primit undă verde pentru cumpărarea TikTok.

Discuțiile purtate cu ByteDance

Cel mai probabil, întâlnirea a fost una de urgenţă. Într-una din ieșirile sale publice, Donald Trump a spus presei de peste ocean că ar prefera blocarea TikTok, decât vânzarea acesteia.

Inițial, negocierile au fost suspendate de către Microsoft după ce Donald Trump a făcut acest anunț.

Trebuie menționat că negocierile dintre Microsoft și ByteDance aveau loc în secret de câteva săptămâni iar totul a ieșit la lumină după ce preşedintele Trump a anunţat că este iminentă blocarea TikTok în Statele Unite.

Declarația respectivă a fost, cel mai probabil, o formă de presiune la adresa chinezilor, pentru a accepta condiţiile Microsoft.

De asemenea, Microsoft invită acum şi alţi investitori americani să participe la tranzacţie şi să cumpere cote minoritare ale reprezentanţei din Statele Unite a platformei chinezeşti.