Donald Trump a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj la care nu se aștepta nimeni. Președintele american dorește ca alegerile prezidențiale din acest an să fie amânate. Motivul din spatele acestei dorințe o stă ideea că acestea ar putea fi fraudate.

În același mesaj, Trump a notat pe Twitter că este mai bine ca alegerile prezidențiale să fie amânate până când oamenii vor putea merge la vot în condiții de maximă siguranță având în vedere pandemia de coronavirus.

Președintele american este de părere că votul prin corespondență va fi foarte ușor de fraudat, motiv pentru care sugerează amânarea alegerilor din acest an. Donald Trump se va lupta pentru un nou mandat la Casa Albă împotriva lui Joe Biden.

Donald Trump și-a schimbat șeful de campanie

Președintele Donald Trump a anunțat miercuri seara că are un nou director de campanie, Bill Stepien, în condițiile în care sunt mai puțin de patru luni până la alegerile prezidențiale din 2020.

Schimbarea managerului de campanie intervine chiar în ziua în care două sondaje efectuate la scară națională arată că Joe Biden, contracandidatul democrat, s-a distanțat la peste 10 procente de actualul președinte conservator.

Bill Stepien este, de fapt, un mai vechi colaborator al lui Donald Trump din campania care l-a propulsat la Casa Albă în 2016.

Stepien a fost numit șef de campanie în locul lui Brad Parscale, pe care, potrivit unor surse, Donald Trump îl consideră vinovat pentru eșecul de luna trecută al mitingului electoral din Oklahoma. Parscale, considerat un „guru” în materie de date și analize digitale, era șeful de campanie al lui Trump de la începutul anului 2018. Acum, el va rămâne consilier principal de campanie.