Franţa a înregistrat în ultimele 24 de ore 10.561 de cazuri noi de Covid-19, depăşind pentru prima oară pragul de 10.000 de cazuri, potrivit datelor publicate sâmbătă de autorităţile din domeniul sănătăţii.

Datele, care depăşesc recordul anterior de 9.843 de cazuri noi raportate joi, scot în evidenţă revenirea îmbolnăvirilor în Franţa.

Noi măsuri de restricție

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus a determinat guvernul să anunţe, vineri, noi măsuri pentru a evita revenirea la măsurile de carantină impuse anterior la nivel naţional.

Premierul Jean Castex a promis măsuri de accelerare a testărilor şi de înăsprire a măsurilor adoptate la nivel local în zonele cu număr mare de cazuri, scrie news.ro, citând presa internațională.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat un număr de 772 de focare aflate în investigare, o creştere de 86 în ultimele 24 de ore.

În ultima săptămână, au avut loc 2.432 de internări în spitale pentru Covid-19, dintre care 417 la terapie intensivă.

Vestele Galbene, din nou în stradă

Numărul deceselor care au avut loc în Franţa de la declanşarea epidemiei de Covid-19 în acest an în spitale şi cămine de bătrâni a atins 30.910, dintre care 17 în ultimele 24 de ore.

În context, trebuie precizat că sunt din nou manifestații de amploare la Paris, unde protestatarii din mișcarea Vestelor Galbene s-au luat la bătaie cu poliția.

Mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Franței și în alte orașe mari, nemulțumiți de politica guvernului.

Manifestația din Paris a fost presărată și cu ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Arestări operate de poliția franceză

Oamenii legii au arestat 193 de manifestanți, potrivit presei franceze. Protestatarii au intrat și în sediul postului de televiziune BFM TV, strigând diverse sloganuri.

Potrivit unui sondaj, puțini dintre cei care protestează au votat pentru Macron în alegerile prezidențiale franceze din 2017 și mulți dintre aceștia nu au votat sau au votat candidații de extremă dreaptă sau de extremă stângă.

Creșterea prețurilor la combustibili este cea care a declanșat demonstrațiile, iar vestele galbene de înaltă vizibilitate, pe care legea franceză le-a cerut tuturor șoferilor să le aibă în vehicule și să poarte în timpul urgențelor, au fost alese ca „un fir unificator și apel la arme”.