Ministrul interimar al agriculturii a explicat, în stilul deja consacrat, că o schimbe  toţi oamenii puşi de PSD în structurile subordonate din toată ţara, că o să fie atent pe ce se duc banii ministerului şi chiar că ar mai putea concedia din angajaţi.

„Directorii din teritoriu propuşi de PSD, care presupun că sunt nişte specialişti buni, vor fi înlocuiţi de nişte specialişti şi mai buni, propuşi de PDL. Considerând că avem de dus o activitate într-o perioadă foarte dificilă, nu cred că este cazul să păstrăm nişte soldaţi japonezi rămâşi prin insule de la războiul trecut”, a spus Berceanu. Totuşi, el a afirmat că schimbările nu sunt de ordin politic, ci între specialişti.

“Cetăţeni mai puţini, mai sănătoşi şi mai bine plătiţi”

Ministrul s-a arătat surprins şi de numărul mare de angajaţi din minister care au intrat brusc în concedii medicale şi le-a sugerat pe acelaşi ton că-i va da afară.”Ştiu că brusc a dat o molimă necunoscută. Cei care sunt funcţionari publici şi care au fost îndemnaţi să plece în concedii medicale cât mai lungi, să se însănătoşească cât mai repede”, a spus Berceanu.”Dacă o să constat, vremelnic, că ministerul funcţionează la fel de bine cu un număr mai mic de persoane, o să mă gândesc la o nouă organigramă, cu mai puţini cetăţeni, mai sănătoşi şi mai bine plătiţi”, a continuat ministrul.

Banii se duc ca din stropitoare”

Berceanu este suspicios şi asupra destinaţiei banilor cheltuiţi de minister. „Am constatat că Ministerul Agriculturii este unul foarte dificil, un minister în care se cheltuiesc mulţi bani. Nu sunt convins că banii se duc întotdeauna acolo unde este necesar”, a spus ministrul.”Am impresia că banii se duc ca din stropitoare, adică apa nu se duce doar la rădăcina plantei, ci şi la buruieni”, a spus ministrul interimar al Agriculturii.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a preluat la sfârşitul săptămânii trecute interimatul la Agricultură, după demisia lui Ilie Sârbu.