Cu peste 20 de ani de experiență în industria auto – deținând mai multe funcții de conducere executivă – până de curând, Rooz a fost director de transformare și strategie de afaceri pentru Europa la Jaguar Land Rover, unde a petrecut ultimii 9 ani în diferite funcții de conducere. Înainte de aceasta, a petrecut 4 ani cu Saab în Suedia și 7 ani cu General Motors în Ungaria.

Rooz va conduce una dintre cele mai importante regiuni ale mărcii

Rooz se alătură Bentley Motors pentru a conduce una dintre cele mai importante regiuni ale mărcii, reprezentând aproximativ un sfert din vânzările totale, efectuate de 68 de retaileri de pe 34 de piețe europene diferite. Acest anunț se succede lansării Noului Bentayga, a cărui intrare pe piața europeană este iminentă, pe măsură ce Bentley intră în cel de-al 101-lea an, iar strategia Beyond100 începe să conducă marca spre poziția de lider în mobilitatea durabilă de lux.
Comentând noua numire, Chris Craft, membru pentru vânzări și marketing al consiliului director Bentley Motors, a declarat:

„Sunt încântat că îl primim pe Balazs în echipa de Bentley în acest moment extraordinar, în timp ce ne urmăm strategia noastră „Beyond 100” și ne îndreptăm spre viitoarea mobilitate durabilă de lux. Aceasta începe cu introducerea Noului Bentayga, SUV-ul nostru de lux. Europa va fi o piață cheie pentru acest model și aștept cu nerăbdare să colaborăm cu Balazs pentru a continua succesul pe care l-am obținut în regiune.”

Adăugând la aceste comentarii, Balazs Rooz, a spus: „Am avut întotdeauna un mare respect pentru Bentley Motors și cred cu fermitate, în urma recentelor lansări, că au cea mai puternică linie de modele dintre toate modelele de lux din lume. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu familia Bentley, cu noii colegi, clienți și cu rețeaua de distribuitori europeni, în timp ce ne străduim să devenim un business de referință pentru mașini de lux, atât în Europa, cât și în restul lumii.”

Bentley va lansa în curând noul model Bentayga

Noua Bentayga este așteptat pe piețele europene la sfârșitul acestei luni. Un nou design exterior adoptă ADN-ul de design Bentley, predominant acum la nivelul întregii game de modele, cu cea mai recentă tehnologie de bord și un habitaclu și mai confortabil, ceea ce înseamnă că noul model este în mod semnificativ revizuit, atât în ​​interior cât și în exterior. Combinând abilitățile unui performant grand tourer, o limuzină de lux, o mașină spațioasă de familie și un off-roader, noul Bentayga își urmează predecesorul său. Mașina care a inaugurat sectorul SUV-urilor de lux a fost îmbunătățită pentru a avea cea mai mare putere, cel mai înalt grad de lux și cel mai confortabil mod de utilizare. Proiectat și realizat artizanal în Crewe, Anglia, extraordinarul nou Bentayga se bazează pe succesul remarcabil al predecesorului său.