El nu a dorit să dezvăluie şi modalitatea prin care va împiedica echipa Armatei să promoveze în Liga a II-a. 

"Pentru mine nu mai reprezintă niciun pericol echipa CSA, chiar mă ajută. Că aşa nu mai plătesc amenzi, nu mai am treabă cu suporterii. Am scăpat de Peluza Sud, iar Peluza Nord zic că nu vin (n.r. – la meciurile FCSB), dar încet-încet tot vin. Mă distrez când îi văd pe cei de la CSA, să zicem că ajung în Liga a III-a… Dar când ajung, eu o să-i ţin în Liga a III-a vreo cinci ani ca să mă distrez cu ei. Când o să ajungă în Liga a III-a, acolo o să rămână. Cum? O să vedeţi. Dar o să îi ţin. Şi să zicem că ajung să promoveze în Liga I, dar conform legii nu au voie să joace în Liga I. Să vedem cine vine cu bani, dar să comande ei (n.r. – Armata). Că ei pot să facă peste 10 ani altă Steaua. Ei pot să facă zece Stele. Dar Steaua este una singură, iar aia este FCSB, continuatoarea şi succesoarea, aşa e şi la UEFA", a spus finanţatorul. 

El se întreabă de ce Ministerul Apărării investeşte în fotbal când Armata Română nu are echipamente militare noi. "Mă întreb şi eu, dacă armata are camioane în care mor soldaţi… păi tu în loc să cumperi camioane dai bani la fotbal? Pentru ce să dai bani, că oricum nimic nu vor face. Se iau după Talpan", a afirmat el. 

Becali susţine că echipa de fotbal CSA Steaua nu poate avea palmaresul până în 2003. "Marius Lăcătuş (n.r. – directorul tehnic al CSA Steaua) zice că până în 2003 este palmaresul CSA-ului… Dar cum au făcut? L-au luat şi l-au pus în cui? L-aţi îngropat şi l-aţi dezgropat voi acum? Voi aţi predat în 2000 palmaresul şi echipa lui Păunescu, la asociaţie… păi cum să mai aveţi voi palmares dacă l-aţi predat în 2000? Există acte pentru asta, iar dacă l-aţi dat, nu mai aveţi cum să îl deţineţi. Iar eu l-am luat de la asociaţie, eu sunt succesorul, e simplu", a adăugat Becali. 

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat la sfârşitul anului 2016 o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa CSA Steaua va fi înscrisă în Liga a IV-a sau a V-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020. 

Înfiinţarea echipei militare vine ca urmare a litigiului dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi gruparea din Liga I, FC Steaua Bucureşti, în urma căruia clubul finanţat de Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a mărcii "Steaua Bucureşti" şi a fost obligat să îşi schimbe denumirea în FCSB. 

AGERPRES