Deţinătorii de carduri de debit şi de credit BCR persoane fizice vor primi un bonus de 0,6% din suma  plătită cu cardul în perioada campaniei, a anuntat instituţia într-un comunicat.

Banii vor fi transferaţi de către bancă, direct în contul clienţilor în două tranşe: în luna februarie pentru plăţile efectuate în decembrie 2008 şi ianuarie 2009 şi în iunie pentru plăţile din lunile februarie-mai 2009.

Această acţiune face parte din campania pe care BCR a demarat-o la începutul lunii decembrie 2009 şi care are ca scop educarea oamenilor în spiritul folosirii cardurilor pentru efectuarea plăţilor la comercianţii acceptanţi. Campania durează până la sfârşitul lunii mai 2009.

“În primele două luni ale campaniei s-a înregistrat o creştere cu 33% a volumului tranzacţiilor cu cardul la comercianţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007- 2008, cu mult peste creşterea cu 15% estimată iniţial. Calculele ne arată că primul bonus ce urmează a fi acordat însumează 865.542 RON  şi va intra în conturile deţinătorilor de carduri BCR în data de 16 februarie” a declarat Igor Zganjer, director executiv al Direcţiei Carduri în cadrul BCR

Studiile internaţionale evidenţiază faptul că o creştere a numărului plăţilor electronice influenţează creşterea produsului intern brut. BCR oferă astfel, prin bonusul oferit la utilizarea cardurilor pentru plăţile la comercianţi, un stimulent pentru fiecare persoană în parte şi contribuie direct la creşterea economiei naţionale.

Sursa: BCR