BCR BpL va lansa în ianuarie produsele de creditare, estimând împrumuturi de aproximativ 100 milioane de lei, în condiţiile în care economiile clienţilor băncii vor totaliza la finele lui 2009 circa 160-170 milioane de lei, a declarat preşedintele băncii, Alexandru Ciobanu.

„Anul 2009 a fost primul an operaţional integral pentru BCR Banca pentru Locuinţe (BpL), în contextul în care banca şi-a început activitatea în luna iulie 2008 şi se află în etapa de formare. Astfel, vom începe practic creditarea în luna ianuarie 2010, întrucât până în prezent am avut doar partea de economisire, care durează minim 18 luni”, a afirmat Ciobanu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a afirmat că banca îşi propune să acorde împrumuturi de circa 100 milioane de lei în primul an de la lansarea produselor de creditare.

„Vom lansa în luna ianuarie trei produse de creditare, respectiv bauspar, un credit anticipat şi unul intermediar. Filosofia sistemului este să începem cu economisirea şi să avem o bază solidă de clienţi care economisesc şi pe urmă să dăm împrumuturi”, a spus Ciobanu.

El a arătat că BCR BpL are mai multe variante de produse aprobate, dar ţine cont de piaţă şi începe simplu, urmând ca pe măsură ce construiesc să diversifice paleta de produse.

SURSA: Mediafax