BCR Banca pentru Locuinte a incheiat, in cele trei luni de la inceperea efective a activitatii pe piata autohtona, peste 30.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

“Este un rezultat record care situeaza BCR BpL in pozitia de lider de piata la capitolul contracte de economisire-creditare nou incheiate”, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.

Conform sursei citate, cei mai activi se dovedesc a fi locuitorii din zona din Sud-Est a Romaniei – judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Tulcea – care au incheiat peste 7.000 de contracte reprezentand peste 50 milioane de lei suma contractata.

BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in aprilie 2008 si si-a inceput activitatea bancara in iulie 2008, cu un capital social de 45.000.000 lei, fiind prima subsidiara total integrata a grupului BCR.

Actionariatul BCR BpL este format din Banca Comerciala Romana S.A. – 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft – 20% din capitalul social.

Sursa: BCR