Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu este adeptul reducerii cheltuielilor bugetare în acest moment, deşi aceasta ar fi cea mai facilă soluţie din punct de vedere economic.

„Sigur, cea mai facilă, economic, soluţie ar fi reducerea cheltuielilor bugetare. Dar nu sunt adeptul acestei soluţii acum”, a spus Băsescu.

Şeful statului a apreciat că trebuie evitată această variantă câtă vreme există şi alte soluţii de a face faţă crizei.

„Atâta timp cât există şi alte soluţii de a face faţă crizei decât reducerea salariilor, cred că trebuie să evităm acest lucru. Spre exemplu, investiţia în infrastructură”, a menţionat el.

Băsescu a făcut aceste aprecieri după ce a fost întrebat dacă ia în calcul o variantă de genul celei din Ungaria, unde a fost numit un Guvern de tehnocraţi. Şeful statului a spus că „ţara vecină, Ungaria, care se descurcă mult mai bine, este cea care a amputat masiv salariile şi pensiile”.

„Eu sunt un adept al efortului maxim al Guvernului să nu se ajungă la această situaţie. Şi acolo cheltuielile bugetare erau marea problemă. Sigur, putem discuta de reduceri de sporuri, de stoparea abuzurilor cu hotărârile judecătoreşti, dar în această perioadă nu sunt adeptul unei astfel de soluţii. Trebuie să încercăm, dacă putem, să trecem decent perioada de criză. Deci, aceasta este părerea mea”, a spus el.

SURSA: Mediafax