”Utilizarea banilor pentru investiții este măsura capacității dumneavoastră .Ați avut bani din luna ianuarie și modul în care au fost realizate investițiile ar trebui să fie principalul reper pentru a ști dacă mai puteți face parte dintr-un guvern”, le-a spus Băsescu miniștrilor.
El a atras atenția acestora că analiza rezultatelor se va face la sfârșitul acestei luni. ”Am discutat cu Finanţele înainte să vin la dvs. Niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumei alocate. Nu discutăm de miniştri noi, sunteţi deja un Cabinet rodat, nu aveţi nicio justificare să spuneţi: nu am putut să cheltuiesc bani. Niciuna! Doar dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dumneavoastră care trebuiau să aprobe proiectele, să dea drumul la bani.
Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui, după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe semestrul unu, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet. Eu sper să nu fim în situaţia asta, deşi execuţia nu este bună în momentul de faţă. Discutăm foarte deschis”, a precizat Băsescu.