Băsescu a mărturisit că ar face vaccinul produs de Rusia, dar nu l-ar administra populației fără testare.

„M-aş vaccina. Dacă Putin mi-ar da un vaccin, m-aş vaccina, dar în niciun caz n-aş da unei populaţii de 20 de milioane un vaccin netestat.

Pe propria piele poţi face un experiment, dar în trei luni dacă se îmbolnăveşte populaţia”, a explicat Traian Băsescu la România TV.

Acesta a mai precizat că până acum s-a testat deja de cinci ori pentru COVID-19 pentru a nu pune în pericol familia și pe cei din jur.

„Cred că am făcut cinci teste din acestea serioase, nu rapide. Ori de câte ori veneam de la Bruxelles, mi se făcea testul şi mie şi aghiotantului”, a spus fostul preşedinte.

Amintim că Rusia a produs încă de sâmbătă primele doze de vaccin împotriva coronavirusului și conform companiei farmaceutice Binnopharm s-au produs până azi peste 15.000 de doze.

Rusia a anunţat, de asemenea, că lansarea campaniei de vaccinare masivă împotriva COVID-19 va avea loc peste o lună.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie privind eficacitatea şi siguranţa.