Sondajul a fost postat pe Facebook de către Cozmin Gușă și, dacă este să-i dăm crezare, se pare că anunțul candidaturii la Primăria Capitalei a fostului președinte Traian Băsescu strică planurile lui Nicușor Dan. Gușă spune de asemenea ironic că Nicușor Dan s-ar putea chiar retrage „în favoarea unui candidat mai bine plasat al dreptei” în câteva săptămâni.

„Primul sondaj după intrarea lui BĂSE: FIREA 32%; N. DAN 28%; BĂSESCU 24%.

Sondajul este de tip CATI, adică realizat telefonic, cu o marjă de eroare de 3%, iar procentele sunt deduse dintre cei ce declară că merg la vot. “Sondorul” e om serios, nu a dat “dume” niciodată.

Se confirmă astfel ce ziceam ieri, respectiv creștere Băse și scădere Nicușor. Ceea ce nu pricep amatorii din PNL-PLUSR este că în București electoratul lor nu-i de dreapta, ci e ANTI PSD! Iar intrarea lui Băse, cel mai “legendat” ca fiind anti PSD dintre politicienii români, va “fura” treptat voturile lui Nicușor.

Iar peste vreo 2 săptămâni, Marinarul o să-i reamintească lui Plicușor că a zis public că se va retrage în favoarea unui candidat mai bine plasat al dreptei. Și-atunci, ca-n Caragiale, o s-o vedem pe Gabi Firea, care azi e bucuroasă de intrarea lui Băse, insistând ca Nicușor să nu se retragă”, scrie Cozmin Gușă pe pagina de Facebook.

Ce spune Traian Băsescu

Recent fostul președinte a fost întrebat dacă intrarea sa în cursa pentru funcția de primar al Capitalei a fost făcută pentru ca Nicușor Dan să piardă instant alegerile. Traian Băsescu a răspuns că nu poate face o asemenea afirmație și intrarea lui reduce șansele amândurora.

„Nu pot face o asemenea afirmație. Intrarea mea reduce șansele amândurora de a ajunge primar general. Eu am un proces cu CNSAS dar asta este o chestiune, candidatura este altă chestiune. Eu sper sa rezolv problemele cu CNSAS în favoarea mea”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a mai adăugat că un sondaj comandat săptămâna trecută, la cererea partidului, arata că lua 5 procente de la Gabriela Firea și 5 procente de la Nicușor Dan. Acesta a menționat că sondajul a fost comandat înainte de a anunța că intră în cursa pentru Primăria Capitalei.