Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit luni seara, la Digi 24, despre candidatura sa la Primăria Municipiului București.

Întrebat de către moderator dacă intrarea sa în cursa pentru funcția de primar al Capitalei a fost făcută pentru ca Nicușor Dan să piardă instant alegerile, fostul președinte a răspuns că nu poate face o asemenea afirmație și intrarea lui reduce șansele amandurora.

”Nu pot face o asemenea afirmație. Intrarea mea reduce șansele amândurora de a ajunge primar general. Eu am un proces cu CNSAS dar asta este o chestiune, candidatura este altă chestiune. Eu sper sa rezolv problemele cu CNSAS în favoarea mea”, a spus Traian Băsescu.

Cum stă Băsescu în sondaje

Băsescu a mai adăugat că un sondaj comandat săptămâna trecută, la cererea partidului, arata că lua 5 procente de la Gabriela Firea și 5 procente de la Nicușor Dan. Acesta a menționat că sondajul a fost comandat înainte de a anunța că intră în cursa pentru Primăria Capitalei, dar că această informație se afla în spațiul public.

Alaltăieri, PMP a mai comandat un sondaj CURS care arată că Traian Băsescu a ia în continuare 5 procente de la Gabriela Firea. Cât despre procentele luate de la Nicușor Dan, acestea au crescut până la 7 procente.

”Am prezentat un sondaj care este făcut la cererea noastră. Acum o săptămâna luam 5 procente de la Firea și 5 de la Nicușor Dan în contextul în care nu era anunțata o candidatură.

Sondajul de alatăieri arata o menținere a procentului de la Firea și o creștere a procentului lui Nicușor Dan care este de 7 procente.”, spune fostul președinte al României.

Băsescu consideră că Nicușor Dan a fost păcălit de Barna

„Te aștepți la generația tânără să aibă o analiză corectă? Să nu încerce să mintă?! Eu am altă părere.

Cred că a existat și un calcul al lui Barna de a nu face alianță cu noi, cu PMP-ul, tocmai pentru a-l controla pe Nicușor Dan. Și nu doar al lui Barna, ci poate la mai mulți…

Mă bazez pe faptul că trebuie să și gândești! Nu cred că Barna nu a înțeles ce face când elimină PMP-ul. Nu neaparat să piardă Nicușor Dan.”, a mai spus acesta.