Firmele micro şi PFA-urile ce sunt eligibile pentru ajutorul de stat din programul de microgranturi – Măsura 1 au la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a semna contractele cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), a anunţat luni Banca Comercială Română (BCR).

Banii vor intra în maxim 7 zile

Potrivit sursei citate, peste 2.000 de firme micro şi PFA-uri au selectat Banca Comercială Română drept partener pentru Măsura 1, iar după semnarea contractului cu ministerul, cei care au selectat BCR vor primi banii în maximum 7 zile lucrătoare.

„Banca Comercială Română este pregătită să facă plăţile în cadrul măsurii Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile. Măsura 1 a programului de Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, s-a adresat firmelor micro fără niciun angajat, PFA-urilor, ONG-urilor cu activitate economică şi cabinetelor medicale”, se menţionează în comunicat.

2000 de euro/client

Astfel, pe măsură ce contractele de finanţare dintre clienţii BCR şi MEEMA vor fi semnate, BCR va efectua plăţile în valoare de 2000 de euro/client. Pentru ca toate etapele să fie îndeplinite cât mai repede, aplicanţii trebuie să urmeze toţi paşii necesari detaliaţi în cadrul platformei https://granturi.imm.gov.ro/.

Banca a lansat special pentru acest proiect Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conţine toate informaţiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile.

Granturi din fonduri europene

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de peste 1,7 miliarde de euro prin trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Măsura 1: Micro şi PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 milioane de euro – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei); Măsura 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 1,067 miliarde de euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 euro (în echivalent lei); Măsura 3: Granturi pentru investiţii în producţie pentru IMM-uri, buget total 550 milioane de euro în baza evaluării proiectului de investiţii care face obiectul cererii de finanţare, investiţii între 50.000 de euro şi 200.000 euro (în echivalent lei).

Unul dintre cele mai importante grupuri financiare

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 17 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 371 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.