Când se vor livra pensiile pe decembrie?

În sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar, în funcție de opțiunea pensionarului, potrivit informațiilor transmise de Casa Națională de Pensii (CNPP).

Astfel, plata drepturilor de pensie prin intermediul Poștei Române se face între 1 – 15 ale lunii la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plata prin conturi curente sau conturi de card se face începând din data de 12, dar nu mai târziu de data de 13 a lunii. Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii la domiciliul pensionarilor, mai precizează CNPP.

Cu toate acestea, în luna decembrie situația este puțin mai specială, având în vedere zilele libere de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei și 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Anul acesta cele două zile pică joi și vineri, așa că până luni, 4 decembrie bugetarii sunt liberi.

Cu toate acestea, președintele CNPP dădea asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește plata pensiilor în această perioadă.

CNPP face viramentele pentru pensii încă de la final de noiembrie

Șeful CNPP, Daniel Baciu, explica recent că viramentele de bani către Poșta Română și bănci pentru luna decembrie încep încă din data de 20 noiembrie. Chiar dacă vor fi câteva zile libere la final de noiembrie și început de decembrie acestea nu vor afecta livrarea pensiilor, a mai spus șeful CNPP.

„Noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal.

Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o.

Însă, fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii. În plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură”, a declarat Daniel Baciu.