Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a efectuat peste 36.000 de plăţi, în valoare totală de 86 de milioane de lei, la doar o zi după data limită de depunere a cererilor, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat.

„În legătură cu plăţile pe care Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) le face pentru profesionişti, respectiv pentru indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru cei cu contracte cu drepturi de autor, cu contracte de activitate sportivă şi activităţi independente, depunerile pentru luna mai s-au încheiat pe data de 10 iunie şi trebuie să vă spun că încă de la data de 11 iunie am făcut deja primele plăţi, peste 36.000 de plăţi în valoare totală de 86 de milioane de lei.

Am reuşit să facem acest lucru (…) pentru că la ANPIS şi la agenţiile judeţene am folosit în această perioadă un robot software care a procesat, a doua zi de la încheierea depunerii solicitărilor, 95% din solicitările depuse. Aşadar, suntem astăzi, de la transmiterea unor documente cu trenul, în guvernarea PSD, la şase luni de guvernare PNL procesăm solicitări prin intermediul roboţilor software. Este un pas mare şi sunt paşi foarte importanţi pe care îi facem pe acest drum”, a spus secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat, într-o declaraţie de presă.

Acesta a precizat că agenţia va mai plăti vineri încă 30.000 de beneficiari, cu aproximativ 97 de milioane de lei, ajungând astfel la 80% din totalul plăţilor.

„Tot astăzi vom da drumul la o serie de plăţi pentru 30.000 de beneficiari. Aşadar în urma zilei de azi, după ce vom plăti încă 97 de milioane de lei, vom fi la peste 80% din totalul plăţilor pe care ANPIS le face către profesionişti. Până la această oră, plăţile pe zona de profesionişti depăşesc 600 de milioane de lei”, a adăugat Alin Ignat, potrivit Agerpres.

„Șomaj tehnic plătit mai repede în România decât în importante țări europene”

Recent, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, transmitea că, în România, şomajul tehnic este plătit mai repede decât în alte ţări europene importante. „Știu că este greu de digerat această informație de către cei care nu vor să vadă realitatea”, a scris ministrul într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. Ea afirmă că, pentru lunile martie şi aprilie, statul a plătit 2,8 miliarde de lei pentru 1,8 milioane de angajaţi şi profesionişti.

„Șomaj tehnic plătit mai repede în România decât în importante țări europene. Știu că este greu de digerat această informație de către cei care nu vor să vadă realitatea, dar pe mine cel mai mult mă interesează să ajungă banii la oameni, să îi știu trimiși rapid pentru angajați, după verificarea eligibilității. Facem plățile pe luna mai. Martie și aprilie – încheiate. 2,8 mld lei pentru 1,8 mil. angajați și profesioniști, până acum. #ANOFM #ANPIS”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook pe data de 5 iunie.