Vineri, Guvernul a aprobat alocarea de ajutoare de urgență în valoare de 393.100 lei.

Acești bani vor sprijini 116 familii și persoane singure care fie au probleme grave de sănătate, fie riscă excluziunea socială, fie se află în situații de necesitate în urma unor incendii.

Unde merg banii

Concret, suma de 393.100 lei va fi împărțită astfel:

  • 130.000 de lei vor merge pentru 26 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vaslui, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii.
  • 271.100 de lei pentru 90 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite în urma unor probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ministerul Muncii mai menționează că ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din bugetul MMPS.