Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat vineri, în cadrul unei ședințe de Guvern, că punctul de pensie va fi majorat la 1442 de lei. În plus, șeful de la Finanțele Publice a mai spus că, de la 1 septembrie, pensia minimă va crește de la 704 lei la 800 de lei.

Adevărul despre majorarea pensiilor

Șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, a făcut noi precizări legate de creșterea pensiilor.

onel Dancă a precizat că efortul bugetar este unul considerabil, iar în cazul în care pensiile ar fi fost majorate cu 40%, acest lucru ar fi însemnat un „foc” la bugetul național.

„Este cea mai mare creștere a pensiilor, pe care au avut-o pensionarii în România, în 30 de ani. Mă refer ca sumă. Este mult mai mult decât a făcut orice alt guvern. Efortul nostru este unul absolut eroic, pe fondul pandemiei. Am reușit, printr-o distribuție echilibrată a resurselor, să realizăm această creștere a punctului de pensie de la 1.265 de lei la 1.442 de lei.

Efortul bugetar este unul considerabil pentru anul în curs, dar și pentru anii care vin. 14% înseamnă un efort bugetar de 3,6 miliarde până la sfârșitul anului. Dacă măream pensiile cu 40%, am fi dat foc bugetului național. Nicio țară în perioadă de criză nu ar fi făcut această majorare”, a spus Ionel Dancă, la Realitatea Plus.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea