Potrivit Registrului Operaţiunilor Generatoare de Plăţi afişat pe site-ul CNAIR, Aktor SA, liderul asocierii Aktor SA – Euro Construct Trading '98 SRL, constructorul ultimilor 3,3 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti, încasează 1,1 milioane euro, în cursul acesti luni, pentru finalizarea ultimului tronson de autostradă care să lege Capitala de Ploieşti. Săptămâna trecută, Aktor SA, conform contractului pentru lucrări de proiectare şi execuţie finalizare autostrada Bucureşti-Braşov, secţiunea Bucureşti-Ploieşti, a tăiat o factură în valoare de 4,93 milioane lei pentru lucrările de construcţie a celor 3,3 km de autostradă. În luna martie, Aktor a încasat puţin peste 500.000 euro pentru lucrările de construcţie a celor 3,3 km de autostradă.

Contractul pentru finalizarea celor 3,3 kilometri ai secţiunii Bucureşti – Ploieşti a Autostrăzii Bucureşti – Braşov a fost semnat în decembrie 2015, valoarea acestuia fiind de 129,181 milioane de lei, fără TVA.

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani, în prelungirea străzii Fabrica de Glucoză. După ieşirea din Bucureşti, traseul sectorului de autostradă Bucureşti – Moara Vlăsiei este amplasat pe teritoriul administrativ al oraşului Voluntari, iar continuarea traseului se racordează la sectorul de autostradă deja construit. Autostrada Bucureşti – Ploieşti este singura din România cu trei benzi pe sens. Construcţia primilor 19,5 kilometri ai acestei autostrăzi a început în 2007 când a fost semnat contractul cu Asocierea Impresa Pizzarotti C SpA – Tirrena Scavi SpA. Până în anul 2015, când a încetat contractul cu asocierea menţionată, au fost construiţi 16,175 kilometri.
Contractul a încetat din cauza imposibilităţii legale de finalizare a acestuia, deoarece în implementarea proiectului au intervenit modificări solicitate de diverse autorităţi (Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Oraşului Voluntari, Poliţia Rutieră) care ar fi determinat modificarea substanţială a valorii contractului.