Salariații care vor rămâne fără slujbe anul viitor ar putea primi 3 luni de şomaj în plus, pe lângă cele care se oferă în mod normal, prevede un proiect de lege. Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

Propunerea legislativă stabileşte că salariaţii care vor fi concediaţi până la finele lui 2020 vor beneficia de o perioadă de şomaj mai lungă decât de obicei. Astfel, persoanele care sunt concediate din motive ce nu țin de ele, cum ar fi falimentul firmei sau concedieri colective, până în ultima zi a lui 2020 vor primi 3 indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal, scrie romaniatv.net.

Spre exemplu, o persoană care va fi concediată în 2020 şi care ar avea dreptul la şase luni de indemnizaţie de şomaj, va primi în total nouă indemnizaţii de şomaj după intrarea în vigoare a actului normativ.

Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are mai întâi nevoie de adoptarea în Parlament şi de aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis.