În cazul pensionarilor cu venituri mici din Botoșani, municipalitatea le va acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru fiecare beneficiar. Pentru a le obține, aceștia trebuie să depună cerere la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani, instituţie de la care se ridică şi tichetele.

Până acum 92 de pensionari au primit astfel de tichete și primarul Cosmin Andrei estimează că 370 de persoane vor beneficia de acest ajutor.

Cum se acordă tichetele?

Potrivit oficialilor, tichetele se acordă pensionarilor care au împlinit sau împlinesc 65 de ani, şi care au venitul net lunar mai mic sau egal cu 800 de lei, venit provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titular.

De asemenea, persoana respectivă nu trebuie să realizeze venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Tichetele vor putea fi folosite pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile din lista care va ajunge la beneficiari odată cu tichetele.

Tichete se acordă și la Iași

De asemenea, municipalitatea ieşeană a informat că şi în acest an, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, pensionarii ieşeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Valoarea tichetelor este de 100 de lei, acestea fiind deja distribuite la centrele de cartier și la Direcția de Asistență Socială din municipiu. Tichetele vor fi distribuite pe mai multe zone și vor putea fi ridicate și în cursul anului următor.

„Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea, ajunsă la ediția a XVII-a, este organizată de Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv. Vorbim de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare”, au transmis reprezentanții de la Primăria Iași.

În plus, pe lângă Botoșani și Iași, și în municipiul Bacău și la Alba Iulia, pensionarii primesc un ajutor de sărbători.