În cadrul unei intervenții la România Tv, Ludovic Orban lansează un set de acuzații dure la adresa PSD, care, potrivit acestuia, i-a minți pe toți pensionarii din România.

Fostul lider PNL susține că social democrații au vândut speranțe pensionarilor, însă rezultatele vor fi atele. El a dat exemplu punctul de pensie, care, în campania electorală, social democrații anunțatu că în 2024 va ajunge la 2.400 de lei, iar în 2022 2.010.

„România nu poate să meargă înainte sărind numai în piciorul stâng şi bazându-se numai pe un partid care este campionul promisiunilor electorale neonorate, un partid care întotdeauna a fost mai puţin preocupat de modernizare, de dezvoltare şi reformă.

A fost preocupat să-şi menţină un bazin electoral dependent, un bazin de oameni pe care i-a minţit sistematic. PSD e autorul legii de creştere a punctului de pensie cu 40%. Să ne aducem aminte! Au bătut toba în 2020, în 2021 că ei cresc pensiile.

Ce a promis PSD-ul pensionarilor

În campania electorală, au promis punctul de pensie în anul 2024 să ajungă la 2.400 de lei, iar pentru anul 2022 promisiunea scrisă dată către toţi cetăţenii români a fost că punctul de pensie va fi 2.010 lei”, a spus Orban, la România Tv.

Totodată, el a mai adăugat că minciunile PSD se reflectă în valoare punctului de pensie la motivul actual. Orban a amintit și de motivare venită din partea ministrului de Finanțe, tot de la PSD, care a vorbit despre nerealismul creșterii punctului de pensie, în ciuda promisiunilor făcute în campania electorală.

„Uitaţi-vă cât e punctul de pensie azi cu PSD la guvernare ca să vă daţi seama că au minţit cu bună ştiinţă cetăţenii români ştiind că nu pot să crească punctul de pensie.

Uitaţi-vă la motivarea făcută de ministrul Câciu, ministrul Finanţelor din partea PSD, cu privire la nerealismul creşterii punctului de pensie ca să vedeţi exact care e diferenţa între promisiunea electorală care a fost făcută către toţi părinţii şi bunicii noştri şi realitatea economică”, a mai spus fostul lider liberal.

Orban îl atacă pe Iohannis

Ludovic Orban a lansat și un set de acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis. Fostul lider al PNL îl acuză pe șeful statului de trădare, adăugând că ruptura din partid este opera sa.

Totodată, el a mai adăugat că Iohannis a câștigat ambele mandate de președinte după ce le-a promis românilor că se va bate cu PSD, iar situația actuală este una fără precedent.

„Ruptura s-a produs din cauza schimbării radicale a lui Iohannis. Să ne aducem aminte că Iohannis a fost întotdeauna adeptul unei poziţii de luptă cu PSD şi a câştigat ambele mandate de preşedinte garantând celor care au votat cu el că va bate PSD, că se va lupta cu PSD, că va împiedica acapararea instituţiilor şi va împiedica România să devină prizoniera PSD pentru ca în mod inexplicabil să readucă PSD la putere, să transforme PNL într-o anexă a instituţiei prezidenţiale şi mai ales să transforme conducerea PNL în urma unui congres în care au fost călcate în picioare toate normele democratice, să construiască o conducere care azi face slugi la PSD”, a adăugat el.