Vești fabuloase pentru această categorie de români. Vor avea parte de măriri de venituri. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi reprezentanţi ai Ministerelor Apărării Naţionale şi Muncii au avut consultări la Palatul Victoria cu o delegaţie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. S-au discutat soluii pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare de stat şi indexarea acestora cu 4,6%, anul viitor.

Discuţiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechităţi în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei şi calcularea drepturilor militarilor.

Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, să îi asigure pe reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formaţiune politică va susţine în Parlament o iniţiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluţii astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiţi, dar au desfăşurat aceeaşi activitate, în condiţii similare, să beneficieze de aceleaşi drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă şi contributivitatea.

Secretarul de stat din Ministerul Apărării Naţionale, Mihai Dan Chirică, a menţionat că această iniţiativă legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanţii sindicatelor din domeniu şi a tuturor celor interesaţi, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea proiectului. În aceste condiţii, se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari.

Mai mult, Chirică, a afirmat că este pregătită o altă măsură destinată creşterii calităţii vieţii cadrelor militare în rezervă, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor, se anunță într-un comunicat al Executivului.