Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că Ministerul Sănătăţii a primit bani din Fondul de Rezervă pentru continuarea luptei împotriva COVID-19.

Aproape 250 milioane de lei pentru medicamente anti-COVID

Mai precis, este vorba despre 242 de milioane de lei, ce vor fi folosiţi pentru cumpărarea de medicamente necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Anunţul a fost făcut de către Vlad Voiculescu după şedinţa de Guvern de miercuri.

“De asemenea, avem prelungirea celor 2.000 de posturi care au fost necesare anul trecut pentru Direcţiile de Sănătate Publică, respectiv ambulanţe. Este absolut necesar şi îmbucurător că aceşti oameni pot rămâne în sistemul de Sănătate şi pot ajuta mai departe”, a mai transmis ministrul Sănătăţii.

Câte doze de vaccin ajung în România în aprilie şi în lunile următoare?

Vlad Voiculescu a oferit şi noi detalii despre calendarul de livrare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Începând cu luna iunie, România ar trebui să primească, în medie, mai mult de 100.000 de doze/zi.

În luna aprilie, vor intra în ţară 500.000 de doze pe săptămână. “Din luna iunie, conform programării, vorbim de 800.000 de vaccinuri pe săptămână, deci mai mult de 100.000 de vaccinuri pe zi, teoretic”, a mai declarat Voiculescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, prins fără mască în Parlament

Vlad Voiculescu şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască într-un spaţiu public şi spune că a cerut să fie amendat.

“Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta.

În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel”, a declarat ministrul Sănătăţii.

“Nu este niciun dublu standard (…) Toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului”

În plus, premierul Florin Cîţu afirmă că nu există un dublu standard aplicat cetăţenilor din România şi miniştrilor din guvernul său, făcând referire la cazurile miniştrilor Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan, surprinşi fără mască.

“Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor… şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească.

E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meu, dar toţi românii trebuie să respecte legislaţia”, a declarat Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea