Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri seară, majorarea stocurilor de materiale necesare pentru derularea campaniei de vaccinare. Se vor cumpăra 500.000 de monodoze de ser fiziologic. ”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 19 martie 2021, Hotărârea numărul 18”, a transmis, vineri seară, CNSU.

Prin decizia autorităţilor au fost stabilite majorările stocurilor echipamentelor medicale, majorări necesare pentru buna desfăşurare a campaniei de vaccinare.  Astfel, se vor cumpăra 500.000 de monodoze de ser fiziologic de minim 2 mililitri şi maxim 10 mililitri.

În plus, la articolul 4 al Hotărârii “se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”.

Astfel, potrivit documentului “se ia în considerare propunerea vicepreședintelui Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, referitoare la majorarea cantității inițiale de ser fiziologic, ca urmare a solicitării transmise de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS- CoV-2, în contextul persistenței unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, corelat cu necesitatea de menținere a condițiilor socio – economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.”

Documentul poate fi văzut aici.

Anexa documentului poate fi consultată aici.

Numărul persoanelor imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID  a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 49.861 de doze de vaccin, dintre care 37.894 – Pfizer, 4.816 – Moderna şi 7.151 – AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 42.693 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 7.168 persoane. Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.426.191 de doze unui număr de 1.658.268 de persoane, dintre care 890.347 cu o doză, iar 767.922 şi cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 243 de reacţii adverse, 7 de tip local şi 236 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 8.270 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Conform comitetului naţional pentru vaccinarea anti-COVID, 93 de reacţii adverse sunt în curs de investigare

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin