Decizie surprinzătoare în Elveţia, în încercarea de a-i stimula pe oameni să se vaccineze!

Vouchere de aproape 50 euro dacă îi convingi pe alţii să se vaccineze

Elveţienii care-i conving pe alţi cetăţeni să se vaccineze împotriva COVID-19 vor primi vouchere de aproape 50 de euro.

Decizia Guvernului face parte din eforturile de a creşte rata de vacinare scăzută din această ţară, transmite agenţia Reuters.

Cei care merg acum să se vaccineze vor fi rugaţi să numească persoana care i-a convins să se vaccineze, a transmis Guvernul, iar acea persoană va primi apoi un bon valoric de 50 de franci elveţieni (46,4 euro).

Aceste cupoane-cadou vor putea fi folosite în locaţii precum cinematografe sau restaurante, decizia urmând să fie luată de autorităţile locale.

“Toată lumea poate contribui la convingerea unui prieten, vecin, coleg de muncă, membru al familiei de beneficiile vaccinării. (…) Cooperarea populaţiei trebuie răsplătită”, se arată în comunicatul Guvernului elveţian.

Elveţia, în partea de jos a clasamentului din vestul Europei privind vaccinarea

Elveţia are una dinte cele mai scăzute rate de vaccinare din vestul Europei, doar 58% din populaţia de 8,7 milioane de locuitori fiind vaccinată cu schemă completă. Ţara a primit 11,9 milioane de doze de vaccin până în prezent şi a administrat 10,4 milioane de doze. Au existat numeroase proteste împotriva campaniei de vaccinare organizate de grupări anti-vaccin.

Cu toate că numărul infectărilor cu coronavirus este în scădere în Elveţia, Guvernul a spus că situaţia din saloanele de terapie intensivă rămâne critică.

Având în vedere numărul ridicat de persoane neimunizate, precum şi varianta Delta, foarte contagioasă, există în continuare un risc semnificat al unui noi val de infectare în timpul lunilor de toamnă şi iarnă, care ar putea supraaglomera spitalele, au mai precizat autorităţile.

Guvernul, care va cheltui 150 de milioane de franci elveţieni în această campanie, plănuieşte o săptămână dedicată vaccinării la nivel naţional, preconizând instalarea a 170 de centre mobile de vaccinare.

Elveţia şi principatul învecinat Liechtenstein au raportat peste 840.000 de cazuri de COVID-19 şi 10.713 decese.

Sursă foto: Dreamstime