Milionarii din Germania, speriați de posibila victorie a stângii! Și-au mutat averile în Elveția

În cazul în care social-democraţii de centru-stânga (SPD) vor forma un guvern cu Partidul Verde şi cu Partidul de Stânga extremă (Linke), reintroducerea unui impozit pe avere şi o înăsprire a impozitului pe moşteniri ar putea deveni o politică centrală a guvernării, conform dcnews.ro

„Pentru cei foarte bogaţi, acest lucru este alarmant”, a declarat pentru Reuters un avocat fiscal din Germania.

Elveţia, un loc atractiv pentru ținutul averii

Elveţia este văzută încă de oamenii bogaţi ca un loc atractiv pentru ținutul averii, în ciuda eforturilor ţării de a scăpa de imaginea de refugiu pentru milionari.

Nicio ţară nu are mai multe active offshore decât Elveţia şi intrările s-au accelerat în 2020, în beneficiul marilor bănci precum UBS, Credit Suisse şi Julius Baer. Tensiunile geopolitice şi temerile legate de consecinţele economice ale pandemiei COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveţiei.

Depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă

Datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acţiuni, obligaţiuni sau produse financiare.

Cifrele mai recente nu sunt disponibile, dar persoanele din interior au declarat pentru Reuters că depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă.

Social-democraţii vor să reintroducă un impozit pe avere

„Mulţi oameni înstăriţi, în special antreprenorii, se tem de o victorie a stângii în Germania ”, spune Florian Dürselen, de la LGT Elveţia.

Social-democraţii vor să reintroducă un impozit pe avere şi să crească impozitul pe moştenire, în timp ce Verzii – un potenţial partener de coaliţie – intenţionează să impoziteze mai mult averile.

Sursă foto: Dreamstime