Câți bani se pot scoate, zilnic, de la bancomatele din România?

Câți bani se pot scoate, zilnic, de la bancomatele din România? În fiecare zi, se desfășoară sute de mii de retrageri de la bancomatele din întreaga țară. De obicei, deținătorii de carduri bancare scot o anumită sumă, fără să cunoască limita zilnică. Această limită variază de la o bancă la alta. Uneori, ea implică și comisioane suplimentare.

De regulă, majoritatea băncilor din România permit retragerea unei sume maxime în numerar între 3.000 de lei și 5.000 de lei. În funcție de necesitățile clientului, limita zilnică poate fi extinsă. Omul poate solicita acest lucru atât personal, la sucursala băncii, cât și online, direct din aplicația mobilă.

Limita zilnică poate suferi modificări în anumite circumstanțe, variind în funcție de politica fiecărei bănci și de tipul de card deținut de titular.

Limita zilnică la Raiffeisen Bank

De exemplu, clienții Raiffeisen Bank pot retrage maxim 3.000 de lei. Această sumă se aplică posesorilor de carduri Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG. Limita se extinde la 5.000 de lei pentru cei care au carduri Raiffeisen Bank Gold.

Cea mai ridicată limită este pentru deținătorii de carduri Raiffeisen Bank World Mastercard. Aceștia pot retrage 10.000 de lei pe zi.

Raiffeisen Bank
SURSA FOTO: Dreamstime

La BCR, clienții pot retrage zilnic 3.000 de lei. Această sumă poate fi crescută în funcție de tipul cardului, ajungând la o limită maximă de 10.000 de lei.

BCR
SURSA FOTO: Dreamstime

Clienții BRD, de peste 14 ani, pot scoate maxim 2.000 de lei. Limita zilnică crește pentru clienții Visa Electron, ajungând la 4.000 de lei. Pentru deținătorii de carduri Mastercard Standard, suma maximă permisă pentru retragerea zilnică este de 7.000 de lei. În cazul în care doresc să retragă mai mult de 10.000 de lei, clienții BRD trebuie să se programeze cu 24 de ore înainte la ghișeu.

BRD
SURSA FOTO: Dreamstime

Clienții ING pot efectua maxim 30 de operațiuni de depunere și retragere într-o zi. Suma maximă ce poate fi retrasă de la bancomat este de 15.000 de lei.

ING
SURSA FOTO: Dreamstime

Clienții Băncii Transilvania pot retrage maxim 5.000 de lei într-o zi de la bancomat. Limita zilnică poate fi extinsă până la 9.000 de lei, fie prin apelarea numărului dedicat clienților, fie direct din aplicația mobilă.

banca transilvania
SURSA FOTO: Dreamstime