După decizia Consiliului de Administraţie al BNR de reducere a dobânzii de politică monetară, băncile comerciale au operat deja reduceri ale dobânzilor atât la credite, cât şi la depozite.

BCR a dat prima semnalul de scădere reducând cu până la 3 puncte procentuale dobânzile la credite.

În ceea ce priveşte depozitele şi conturile de economii, instituţia a redus dobânzile aplicate persoanelor juridice cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi euro şi la contul Ideal BCR, ajungând la maxim 11,5% pe an la lei şi 3,8% la euro.

Pentru contul BCR Ideal Micro, dobânzile s-au redus cu până la un punct procentual la lei şi 0,5 puncte la euro, pe tranşe valorice.

La depozitele în lei cu dobândă fixă destinate persoanelor fizice, banca a diminuat bonificaţiile cu 0,25-1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită, iar la cele în euro dobânda a scăzut cu cel mult un punct procentual.

Totodată, la la contul de economii Maxicont BCR dobânda a fost redusă cu un punct procentual la lei şi cu 0,5-0,75 puncte la euro, în funcţie de suma economisită.

Intesa Sanpaolo Bank: credit de nevoi personale în lei de 17%

De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank a redus cu până la 4 puncte procentuale dobânzile pentru creditele de nevoi personale fără garanţii şi cu 2,25 puncte procentuale dobânzile pentru creditele cu garanţie ipotecară.

Astfel, în cazul Intesa Sanpaolo Bank, noua dobândă a creditelor de nevoi personale fără garanţii în lei este 17% păstrându-şi avantajul de dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare. DAE calculat pentru un credit pe o perioada de 60 luni este 19,52%.

Creditele ipotecare sunt oferite în euro cu o marjă nouă a dobânzii de 7,25%, dobânda totală pentru luna iulie fiind de 8,01%, repectiv în lei cu o marjă de 3,50% ajungându-se la o dobândă totală de 13,68%.

Comisionul de acordare la creditele ipotecare a fost diminuat la 2%. Marjele de dobândă la credite de nevoi personale cu ipotecă au fost micşorate la 8% la euro, obţinând o dobândă totală aferentă lunii iulie de 8,76%, repectiv 3,75% la lei, dobândă totală fiind 13,93%.

DETALII:
Citeşte şi BCR reduce dobânzile şi la credite, şi la depozite.