UPDATE: Au apărut subiectele la Matematică

Subiecte Matematică profil tehnologic

Subiecte matematică profil științe

 

Bacalaureat 2021, proba obligatorie. Subiecte Matematică de marți, 29 iunie, publicate pe Edu.ro

Bacalaureat 2021 continuă astăzi, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică, una din cele două probe obligatorii ale profilului, Matematică și Istorie, pe care elevii care susțin Bacul în acest an trebuie să le treacă. Subiectele, dar și baremul de corectare, vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00 și pe capital.ro imediat ce ele vor fi disponibile online.

Luni, 28 iunie, candidații la Bacalaureat 2021 au susținut proba la Limba română. Examenul va continua pe 30 iunie cu proba la alegere, adică miercuri, iar pe data de 1 iulie, adică joi, limba maternă.

Bacalaureat 2021, proba obligatorie. Subiecte Matematică de marți, 29 iunie, publicate pe Edu.ro

Ministerul Educației a decis că anul acesta nu se mai susțin probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

Reguli Bac la proba de Matematică

Candidații vor avea acces în sala de examen în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la matematică/istorie la BAC 2021. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sala în care se desfășoară examenul de bacalaureat.

Bacalaureat 2021, proba obligatorie. Subiecte Matematică de marți, 29 iunie, publicate pe Edu.ro

Elevii vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu stampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie, iar în timpul probelor scrise le este interzis să comunice cu ceilalți candidați sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la matematică/istorie la BAC 2021.

Trei ore pentru rezolvarea subiectelor

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise și rezolvarea subiectelor se va folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastră.

Potrivit ghidului Ministerul Educației pentru examenul de bacalaureat 2021, dacă elevii vor să corecteze o greșeală, trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. La expirarea celor trei ore acordate, se predă lucrarea cu subiectele la română rezolvate până la acel moment, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrari.

Elevii nu pot avea, în sala de examen, asupra lor, în penar sau în bancă, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la BAC 2021. De asemenea, în sala de examen, este interzis să aibă, în penar sau în bancă, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor primite la bacalaureat.

Bacalaureat 2021, proba obligatorie. Subiecte Matematică de marți, 29 iunie, publicate pe Edu.ro

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Câți candidați sunt înscriși la bacalaureat 2021

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. Dintre aceștia însă deja au absentat 3618 la prima probă, cea de limba română, iar 63 au fost eliminați din cauză unor tentative de fraudă.

Calendar rezultate Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în data de 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Mai mult, pe data de 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

După proba proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie,  la Bacalaureat 2021 urmează proba la alegere și cea de limbă maternă, examenele fiind susținute în zile consecutive, miercuri și joi.

Bacalaureat 2021, proba obligatorie. Subiecte Matematică de marți, 29 iunie, publicate pe Edu.ro