Subiecte Evaluarea Naţională 2021! Cel mai important examen din viaţă pentru elevii care au terminat în acest an clasa a opta continuă. Aceştia susţin astăzi proba de Matematică.

Subiecte Evaluarea Naţională 2021, conform edu.ro

Absolvenții de clasa a VIII-a au parte de o zi extrem de importantă. Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

Din cauza pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.

Subiecte Evaluarea Naţională 2021, conform edu.ro

Pe data de 29 mai se vor afişa primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021. Apoi, după evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Regulile pentru proba Matematică, la Evaluare Națională 2021

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Ministerul Educaţiei afirmă că probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Timpul de redactare a subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2021 este de 120 de minute calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Același timp a fost acordat și pentru celelalte probe.