”Dincolo de asta, în dreptul european nu este este permis ca membrii familiei să sufere pentru acuzațiile aduse unui alt membru al familiei. Regulile americane sunt diferite, dar asta nu înseamnă că nu sunt nedrepte și cinice.

În România orice interdicție de intrare în țară, cu excepția declarării unui diplomat ca persoană indezirabilă – non grata, se poate contesta la o instanță de judecată.

Nu știu cum este în SUA, sper să fie și acolo garantat dreptul fundamental de acces la o instanță, deși mă cam îndoiesc.

Probabil este de prisos să anticipez că Ministerul de Externe, cel care apără drepturile cetățenilor români în raport cu state terțe, nu va solicita nici un fel de lămuriri și cu atât mai puțin nu va încerca o deblocare diplomatică a situației, chiar dacă interdicția nedreaptă privește o persoană majoră, aflată deja de un an la studii în Statele Unite, cu viză legal obținută, care personal nu a fost implicată în nici un fel de afacere judiciară și care din întâmplare poartă numele familiei în care s-a născut, așa cum îl poartă toți copiii noștri”, a scris avocatul Toni Neacșu pe Facebook.