Pe 17 septembrie 2007, ora 00.01 a.m., Aviva a inscris primul roman in sistemul de pensii private obligatorii.  

Aviva este printre primele companii de asigurari de viata si economii pe termen lung si una din primele companii de pe piata romaneasca care a primit autorizatia de administrare a unui fond de pensii facultativ, pe 17 mai 2007 precum si autorizatia de administrare a fondului sau de pensii obligatorii – Pensia Viva, pe 21 august 2007.

Pentru fondul de pensii obligatorii “Pensia Viva”, compania de administrare percepe un comision de 2,5% din fiecare contributie, inainte de transformarea acesteia in unitati de fond. In 2008, Aviva nu va percepe niciun comision de administrare pentru fondurile participantilor. Din 2009, costul lunar pentru administrare perceput din activul participantilor va fi de 0,05% pe luna.

Administrarea investitiilor pentru fondul de pensii Pensia Viva va fi coordonata de Eugen Voicu, Director de Investitii al Aviva si CEO Certinvest. Aviva a anuntat saptamana trecuta ca a achizitionat Certinvest, cea mai veche si experimentata companie de administrare a activelor din Romania. 

 

”Aviva este unul dintre cei mai mari investitori straini care activeaza pe piata serviciilor financiare din Romania, compania propunandu-si sa investeasca pana la 100 milioane de Euro in compania de pensii nou infiintata. Avem peste 28 000 de agenti de marketing bine pregatiti, autorizati de CSSPP si una dintre cele mai bune echipe de investitii din tara.” a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Grup Romania. 

 

Aviva are peste 40 de milioane de clienti in toata lumea si peste 400 000 in Romania. Obiectivele pe termen scurt ale companiei sunt de a creste numarul de clienti noi cu 500 000 pana la 1 milion si sa devina lider de piata in urmatoarele 6 luni, atat in ceea ce priveste pensiile obligatorii cat si cele facultative. Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696. Compania are venituri din prime de asigurare si investitii de 61 miliarde euro si fonduri in administrare de peste 535 miliarde euro. 

In Romania, grupul Aviva include trei companii: Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Certinvest (achizitionata pe 13 septembrie 2007).

Sursa: Capital