Medicul a avertizat că „trebuie să avem o foarte mare responsabilitate şi rugăm lumea la izolare socială, să ne mai dea un timp de două săptămâni ca să fim pregătiţi la ce va urma”.

Avertismentul medicului

„Am în Terapie Intensivă intubată şi aprope în comă o femeie de 32 de ani, tânără, care nu ştiu dacă mai apucă ziua de mâine. Acest exemplu trebuie să fie elocvent. Nu atacă doar oamenii în vârstă. Avem oameni de 40 de ani, de 50 de ani. Nu doar oameni de 70-80 de ani.

Vedem peste tot, în oraşele mari şi în mediul rural, că nu se respectă carantina. Vedem aceşti vectori purtători care nu respectă carantina. Circulă peste tot şi infectează în continuare. Se duc la clincii particulare. Nu se declară. Infectează personalul medical. Nu avem nicio urmă de responsabilitate”, a afirmat acesta.

O mare responsabilitate

„Noi nu ne putem compara cu Italia. La noi când va fi implozie, nici nu o să mai vină la spital. (…) Îmi asum: o să ne confruntăm cu o stare mai rea decât în Italia.

Să dea Dumnezeu să nu picăm! Dacă noi vom pica, o să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze. Mare atenţie! Mare responsabilitate! Puteţi să circulaţi, vă asumaţi faptul că sistemul medical va cădea şi nu o să mai aveţi cine să vă trateze”, a avertizat directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.