Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe numeroase artere rutiere din ţară circulaţia auto se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Fenomenul este semnalat în judeţe precum Călăraşi, Harghita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Suceava.

 Pe Autostrada A2 se circulă în condiţii de ceaţă, care a redus vizibilitatea între 50 şi 100 de metri. Fenomenul meteorologic este prezent şi pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea, pe care se circulă în aceleaşi condiţii.

Potrivit meteorologilor, avertizarea de ceaţă şi vizibilitate redusă va persista până la ora 10:00 şi în judeţele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, dar şi în localităţi din Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi şi Harghita. 

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să reducă viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.