Potrivit prognozei, în intervalul 21 ianuarie, ora 10:30 – 22 ianuarie, ora 18:00, în zona montană se vor semnala ninsori. Astfel, pe parcursul întregii zile de sâmbătă precipitaţiile vor fi prezente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar la noapte şi duminică, mai ales în Carpaţii Occidentali, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 80-90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

 

Meteorologii menţionează faptul că vor exista precipitaţii mixte, în cursul după-amiezii de sâmbătă, în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar în a doua parte a nopţii care urmează şi pe parcursul zilei de duminică, în vestul şi nord-vestul teritoriului.

 

În aceste regiuni, intensificările vântului vor fi trecătoare, iar temperaturile nocturne exclusiv negative, favorizând producerea de polei sau gheţuş.

 

UPDATE: Bucureștiul, gata de lupta cu zăpada

Aproximativ 40 de utilaje echipate cu material antiderapant se află, începând de sâmbătă dimineaţa, în puncte fixe, în toate sectoarele Bucureştiului, şi vor interveni conform Urgenţei I, cu prioritate în rampe, pante, poduri, artere principale şi de acces către spitale sau instituţii publice.

Potrivit unui comunicat al PMB , având în vedere precipitaţiile din ultimele ore din Capitală, primarul general Sorin Oprescu a dat dispoziţie către toţi operatorii de deszăpezire să fie pregătiţi să intervină, imediat ce condiţiile meteo o vor impune. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, vor fi scoase în teren şi celelalte utilaje destinate intervenţiei la deszăpezire, se precizează în comunicat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, s-au aplicat tratamente preventive cu materiale antiderapante astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii normale în Capitală.

 

Sursa: Agerpres