România provoacă un adevărat coșmar mondial. Numărul mare de infectări cu tulpina Delta a COVID dar mai ales cifra cutremurătoare de decese care ne-a poziționat pe primul loc în Europa și pe podium în lume ridică un mare semnal de îngrijorare. Asta pentru că există foarte multe voci care avansează posibilitatea ca țara noastră să genereze o nouă variantă virală.

Despre acest subiect a vorbit pe larg Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca. El a analizat decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a trimite la București un expert pentru situații de urgență sanitară.

„Dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa”, a explicat cunoscutul medic, duminică, pe B1 TV.

Autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu România

Cea mai mare îngrijorare, a arătat doctorul, este că există riscul ca țara noastră „să genereze o nouă variantă virală”. Din acest motiv, autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar.

„Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pandemiei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene, dar dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa. Pentru că am văzut în India, ne amintim, varianta indiană a apărut în acea țară în momentul în care pandemia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a declarat Radu Țincu.

Acesta este de părere OMS va propune măsuri restrictive. Cum autoritățile române nu au avut curajul să facă aceste propuneri, este de așteptat ca o astfel de propunere să vină chiar din partea Organizației Mondiale a Sănătății.