„2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Trebuie sa privim spre pacientii cu forme severe”, a declarat Radu Tincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, la Realitatea Plus.

Transportul pe cale aeriana a unor pacienti

Medicul spune că a asistat la transportul pe cale aeriană a unor pacienți pentru a fi tratați în altă localitate.

„In ultima perioada, am asistat la transportul pe cale aeriana a unor pacienti pentru a fi tratati in alta localitate. Aceasta presiune va creste”, a explicat medicul.

De asemenea, acesta a explicat și ce va însemna cifra de 2.000 de infectări pentru România, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu neaparat. Situatie de urgenta va fi atunci cand vom avea o crestere substantiala la nivel national. Dar, cand vorbim despre localitati, e singura modalitate de a controla focarele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca masura carantinarii e menita sa protejeze zona si sa supravegheze din punct de vedere medical acele perrsoane care locuiesc in zona respectiva”, a răspuns Radu Tinci când a fost întrebat dacă cifra de 2.000 de infectări va reprezenta începutul unei noi stări de urgență.

Bilanțul de coronavirus în România

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum un nou bilanț îngrijorător al celor descoperiți infectați în ultimele 24 de ore. De asemenea, și numărul celor care și-au pierdut viața a crescut îngrijorător.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursă foto: Inquam Octav Ganea