Meteorologul ANM Teodora Cumpănașu a anunțat că după pasajul scurt de vreme rea, temperaturile vor crește, începând de vineri, atingând un prag termin pentru vară.„Am traversat un episod mai agitat din punct de vedere meteo, a fost și vânt intens în mare parte din țară și manifestări deosebite. Ninsorilor din zona montană li s-au alăturat căderi de ploaie cu tunete și fulgere și chiar de grindină.

A fost un pasaj relativ scurt pentru că doar pe parcursul acestei zile și la începutul nopții mai așteptăm astfel de manifestări.

„Patrunderea unui aer din ce în ce mai cald se va concretiza, la început, prin apariția precipitațiilor mixte în zona montantă. Transformarea ninsorilor în lapoviță și ploaie, ceea ce nu exclude depunerile de polei în zona montană și posibil și pe drumurile care tranzitează zonele montane, încă un motiv suplimentar pentru atenție sporită pentru cei care au drum în acea parte a țării.

Patrunderea aerului cald va însemna temperaturi mult mai ridicate decât s-au înregistrat în această dimineață pentru partea de vest a țării.

Dacă joi temperaturile rămân în continuare modeste, în special în nord și centru, unde valorile nu vor trece de 10 grade, treptat, începând de vineri, temperaturi de peste 15 grade în multe zone din țară, iar în zilele următoare valori ce vor atinge și chiar vor depăși izolat 25 de grade. Pragul termic pentru o zi de vară.

SURSA: digi24.ro